Bihar Board 10th English Chapter 1 objective Question Answer 2022. Students can check below Chapter wise English objective Question with Answer. In this post Students can see VVI Objective Question of English Chapter 1. Class 10th (Matric) English Chapter wise very important objective question answer. Students can check here fill in the blanks, multiple choice and correct spelling objective question (1 Mark Each).

S.NoChapter
01God Made The Country
02Ode On Solitude
03Polythene Bag
04Thinner Than A Crescent
05The Empty Heart
06Koel
07The Sleeping Porter
08Martha

Also Read : Bihar Board 9th Exam 2022

Bihar Board 10th English Chapter 1 Objective Question Answer 2022

Ques1. Health and goodness can make our life……. .

  1. Sweet
  2. Bitter
  3. Pungent
  4. Tart

Ans:- 1) Sweet

Ques2. Health and virtue can be found in the people of-

  1. Villages
  2. Metropolitan
  3. Towns
  4. Big Colonies

Ans:- 1) Villages

Ques3. On hearing the songs of the town, singing birds like the…… are afraid and go away.

  1. Pigeons
  2. Sparrow
  3. Goose
  4. Cuckoo

Ans:- 4) Cuckoo

Ques4. God made the country and man made the……

  1. Town
  2. Stars
  3. Mountain
  4. Sea

Ans:- 1) Town

Ques5. The minds of the people in towns are…… .

  1. Serious
  2. Worthwhile
  3. Idle
  4. Industrious

Ans:- 3) Idle

Ques6. The songs of the town are…. .and harsh.

  1. Loud
  2. Quiet
  3. Soft
  4. Gradual

Ans:- 1) Loud

Ques7. The Villagers can do very well without the….. light of the town.

  1. Dim
  2. Grand
  3. Bad
  4. Low

Ans:- 2) Grand

Ques8. The People of town do not enjoy any real….. .

  1. Food
  2. Drink
  3. Scenery
  4. Fun

Ans:- 3) Scenery

Ques9. The nightingale becomes …… when it hears the loud and harsh town songs.

  1. Happy
  2. Vovial
  3. Jolly
  4. Angry

Ans:- 4) Angry

Ques10. According to poem, health and virtue can be found in ……. .

  1. Villages
  2. Cities
  3. Towns
  4. Factories

Ans:- 1) Villages

Ques11. According to poem ‘God Made The Country’, our life could be sweet if we posses-

  1. A lot of money and wealth
  2. Good health and virtue
  3. Good house and car
  4. None of these

Ans:- 2) Good health and virtue

Ques12. Willian cowper feels that everything in villages is……. .

  1. Artificial
  2. Acquired
  3. Natural
  4. Refined

Ans:- 3) Natural

Ques13. What does the poet call about health and virtue?

  1. Curses
  2. Evil
  3. Disaster
  4. Gifts

Ans:- 4) Gifts

Ques14. What were groves planted?

  1. To become idle
  2. To comfort us
  3. To tease us
  4. None of these

Ans:- 2) To comfort us

Ques15. Where does the narrator of the poem live?

  1. Town
  2. Village
  3. Church
  4. Temple

Ans:- 2) Village

Ques16. Where do you find fields and groves?

  1. Town
  2. Villages
  3. Church
  4. Temple

Ans:- 2) Villages

Ques17. Who has composed the poem ‘God Made The Country’?

  1. Puran Singh
  2. Willian Cowper
  3. Walterde la mare
  4. Vidhyapati

Ans:- 2) Willian Cowper

Official website of Bihar Board – http://seniorsecondary.biharboardonline.com/

All of the best for Bihar Board 10th English Chapter 1 objective question Answer 2022 God made The Country

Ankit Kumar
He loves listening songs and writing about Intermediate and Matric students. Ankit Kumar is keen leaner.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.