Bihar Board 10th English Chapter 3 objective Question Answer 2022. Students can check below Chapter wise English objective Question with Answer. In this post Students can see VVI Objective Question of English Chapter 3. Class 10th (Matric) English Chapter wise very important objective question answer. Students can check here fill in the blanks, multiple choice and correct spelling objective question (1 Mark Each).

S.NoChapter
01God Made The Country
02Ode On Solitude
03Polythene Bag
04Thinner Than A Crescent
05The Empty Heart
06Koel
07The Sleeping Porter
08Martha

Also Read : Bihar Board 9th Exam 2022.

Bihar Board 10th English Chapter 3 Objective Question Answer 2022

Ques1. If the Polythene Bag is left to itself, it……. the environment.

  1. Cleans
  2. Washes
  3. Crisp
  4. Pollutes

Ans:- 4) Pollutes

Ques2. His famous work is ……. .

  1. Sawarani
  2. Savitri
  3. Padmavati
  4. Charulata

Ans:- 1) Sawarani

Ques3. Durga Prasad Panda has occupied a prominent Position in ……. literature.

  1. Hindi
  2. Oriya
  3. Bhojpuri
  4. Sanskrit

Ans:- 2) Hindi

Ques4. The Polythene Bag melts down when a little…….is applied.

  1. Cold
  2. Warmth
  3. Milk
  4. Water

Ans:- 2) Warmth

Ques5. The feeling of ‘hurt’ has been compared to…… .

  1. The earth’s crust
  2. The environment
  3. A garbage bin
  4. None of these

Ans:- 3) A garbage bin

Ques6. The word ‘hurt’ means the….. feeling experienced by human beings.

  1. Pleasant
  2. Delightful
  3. Plainful
  4. Painless

Ans:- 3) Plainful

Ques7. A Polythene Bag never gets …… into the earth’s crust.

  1. Continued
  2. Dissolved
  3. Resolved
  4. Appeared

Ans:- 2) Dissolved

Ques8. A Polythene Bag is….. for the environment.

  1. Harmful
  2. Useful
  3. Friendly
  4. Harmful

Ans:- 4) Harmful

Ques9. ‘Polythene Bag’ is a……… .

  1. Novel
  2. Story
  3. Poem
  4. Drama

Ans:- 3) Poem

Ques10. ‘Polythene Bag’, when left to itself, ……… environment.

  1. Pollutes
  2. Decorates
  3. Beautifies
  4. Enriches

Ans:- 1) Pollutes

Ques11. ‘Polythene Bag’ make…….. noise.

  1. Squeaky
  2. Chirpy
  3. Harsh
  4. Soft

Ans:- 1) Squeaky

Ques12. Where do germs of diseases keep on growing?

  1. In Polythene
  2. In Water
  3. In hot milk
  4. In garbage

Ans:- 4) In garbage

Ques13. What has compared to a ‘Polythene Bag’?

  1. Feeling of hurt
  2. Feeling of joy
  3. Feeling of surprise
  4. Feeling of sad

Ans:- 1) Feeling of hurt

Ques14. What happens when we leave a polythene bag on the earth?

  1. It improves the soil
  2. It degrades the soil
  3. It pollutes the environment
  4. None of these

Ans:- 3) It pollutes the soil

Ques15. When a Polythene Bag is ……. , it makes a squeaky noise.

  1. Burnt
  2. Heated
  3. Touched
  4. Buried

Ans:- 3) Touched

Ques16. When polythene boy is burnt, it exudes……. .

  1. Sweet smell
  2. Gentle smell
  3. Pungent smell
  4. Mild smell

Ans:- 3) Pungent smell

Official Website of Bihar Board – http://seniorsecondary.biharboardonline.com/

All the best for Bihar Board 10th English Chapter 3 objective question Answer 2022.

He loves listening songs and writing about Intermediate and Matric students. Ankit Kumar is keen leaner.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.