Bihar Board 10th English Chapter 4 objective Question Answer 2022. Students can check below Chapter wise English objective Question with Answer. In this post Students can see VVI Objective Question of English Chapter 3. Class 10th (Matric) English Chapter wise very important objective question answer. Students can check here fill in the blanks, multiple choice and correct spelling objective question (1 Mark Each).

S.NoChapter
01God Made The Country
02Ode On Solitude
03Polythene Bag
04Thinner Than A Crescent
05The Empty Heart
06Koel
07The Sleeping Porter
08Martha

Also Read : Bihar Board 9th Exam 2022.

Bihar Board 10th English Chapter 3 Objective Question Answer 2022

Ques1. Lord Krishna had not met …….. for sometime.

  1. Rukmini
  2. Radha
  3. Meera
  4. Vidyapati

Ans:- 2) Radha

Ques2. O….. I have come to call you.

  1. Krishna
  2. Lord
  3. Madhava
  4. Bal Ram

Ans:- 3) Madhava

Ques3. Due to Krishna’s absence Radha is very …… and confused.

  1. Pleased
  2. Comforted
  3. Hurt
  4. Well

Ans:- 3) Hurt

Ques4. To whom does the friend make a report in the poem ‘Thinner Than A Crescent’?

  1. Lord Siddhartha
  2. Lord Krishna
  3. Lord Mahaveer
  4. None of these

Ans:-2) Lord Krishna

Ques5. ‘Thinner Than A Crescent’ is in the form of……. .

  1. A report
  2. A letter
  3. A Speech
  4. A Story

Ans:- 1) A report

Ques6. ‘Thinner Than A Crescent’ is a translation of a poem written by vidhyapati

  1. Bhojpuri
  2. Sanskrit
  3. Maithili
  4. Pali

Ans:- 3) Maithili

Ques7. The poem talks about Radha’s deep love for ……… .

  1. Ram
  2. Arjuna
  3. Sudhama
  4. Krishna

Ans:-4) Krishna

Ques8. The poem deals with the pitiable condition of……. .

  1. Mira
  2. Sita
  3. Radha
  4. Gopi

Ans:- 3) Radha

Ques9. Radha’s tears carved a………. .

  1. River
  2. Lake
  3. Pond
  4. Well

Ans:- 1) River

Ques10. Radha’s joy may come………. .

  1. Again
  2. Before
  3. Back
  4. Late

Ans:- 1) Again

Ques11.Radha is growing …… each day.

  1. Fat
  2. Thinner
  3. Thick
  4. None of these

Ans:- 2) Thinner

Ques12. Radha broods on its bank hurt and……. .

  1. Happy
  2. Confused
  3. Precised
  4. Enlightened

Ans:- 2) Confused

Ques13. Radha’s friends are ……… about Radha.

  1. Angry
  2. Happy
  3. Worried
  4. Weeping

Ans:- 3) Happy

Ques14. Vidyapati’s poem is about……. .

  1. Radha and Krishna
  2. Radha and Ram
  3. Radha and Vishnu
  4. Radha and Sita

Ans:- 1) Radha and Krishna

Ques15. Vidyapati was born in the village of……… .

  1. Bisapi in Darbhanga
  2. Bisapi in Madhubani
  3. Bisapi in Sitamarhi
  4. Bisapi in Purnea

Ans:-2) Bisapi in Madhubani

Ques16. Where does Radha sit and think about Krishna’s absence?

  1. Seashore
  2. Field
  3. Temple
  4. Riverside

Ans:- 4) Riverside

Ques17. Whose problems are talked about in the poem ‘Thinner Than A Crescent’?

  1. Radha’s
  2. Radha’s friends
  3. Lord Krishna
  4. Village folk’s

Ans:-1) Radha’s

Ques18. Who has composed the poem ‘Thinner Than A Crescent’?

  1. Vidhyapati
  2. Puran Singh
  3. Willian Cowper
  4. Alexander Pope

Ans:- 1) Vidhyapati

Official website of Bihar Board – http://seniorsecondary.biharboardonline.com/

All the best for Bihar Board 10th English Chapter 4 objective question Answer 2022.

Ankit Kumar
He loves listening songs and writing about Intermediate and Matric students. Ankit Kumar is keen leaner.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.