Bihar Board 10th English Chapter 6 Objective Question Answer 2022 . Students can check below Chapter wise English Objective Question with Answer. In this post Students can see VVI Objective Question of English Chapter 6. Class 10th (Matric) English Chapter wise very important objective question answer. Students can check here fill in the blanks, multiple choice and correct spelling objective question (1 Mark each).

S.NoChapter
01The Pace for Living
02Me and the Ecology Bit
03Gillu
04What is wrong with Indian Films
05Acceptance Speech
06Once Upon a Time
07The Unity of Indian Culture
08Little Girl Wiser than Man.

Also Read : Bihar Board 9th Exam 2022.

Bihar Board 10th English Chapter 6 Objective Question Answer 2022

Ques1. Some young people visited her because they wanted to prove that the old lady was ….. .

  1. Honest
  2. Fraud
  3. Gentle
  4. Upright

Ans:- 2) Fraud

Ques2. Everyone of the slaves knew that the next stop will be their ……. .

  1. Last
  2. First
  3. Third
  4. Second

Ans:- 1) Last

Ques3. One of the young people told the old women that he had a ….. in his hand.

  1. Dog
  2. Hat
  3. Handkerchief
  4. Bird

Ans:- 4) Bird

Ques4. How was the old woman?

  1. Blind but wise
  2. Deaf but wise
  3. Dumb but wise
  4. Lame but wise

Ans:- 1) Blind but wise

Ques5. In the story ‘ Once Upon a Time’ the woman was visited by-

  1. Some young People
  2. Some old People
  3. Some rich people
  4. Some sick People

Ans:- 1) Some young People

Ques6. In the story ‘Once Upon a Time’ the woman is the daughter of-

  1. Merchant
  2. Politician
  3. Slave
  4. A rich man

Ans:- 3) Slave

Ques7. Toni Morrison also won the pulitzer prize for-

  1. Drama
  2. Poetry
  3. Fiction
  4. Documentary

Ans:- 3) Fiction

Ques8. Toni Morrison was the …. black women to receive the novel prize in literature.

  1. Seventh white
  2. First white
  3. Eight white
  4. Third white

Ans:-3) Eight white

Ques9. Toni Morrison was the …. women to receive the novel prize in Literature.

  1. First
  2. Second
  3. Third
  4. Fifth

Ans:- 4) Fifth

Ques10. ‘Toni Morrison’ received the novel Prize in the field of-

  1. Peace
  2. Science
  3. Literature
  4. Economics

Ans:-3) Literature

Ques11. The Sadness of the slaves made them sit with their ….. bent.

  1. Hands
  2. Legs
  3. Shoulders
  4. Spoons

Ans:- 3) Shoulders

Ques12. The young People asked the old woman a question. Whose answer could only be given by one who could ….. .

  1. Sit
  2. Walk
  3. Taste
  4. See

Ans:-4) See

Ques13. The young people were determined to prove that the old woman’s claims of knowing the …… were false.

  1. Villagers
  2. World
  3. Future
  4. Town

Ans:-3) Future

Ques14. The visitors asked the old lady to tell them if the ……. was alive or dead.

  1. Cat
  2. Bird
  3. Hare
  4. Dog

Ans:- 2) Bird

Ques15. The Father of the old wise lady was a black …… slave.

  1. American
  2. British
  3. Indian
  4. Chinese

Ans:- 1) American

Ques16. The Old wise lady was …… .

  1. Blind
  2. Lame
  3. Deaf
  4. Dumb

Ans:- 1) Blind

Ques17. The Old woman’s house is situated outside of-

  1. Camp
  2. Town
  3. City
  4. Village

Ans:- 2) Town

Ques18. Where did the old wise lady live?

  1. In a big house
  2. In a temple
  3. In a small house
  4. In a mosque

Ans:- 1) In a big house

Ques19. What is the position of old women in her neighbourhood?

  1. Dislike
  2. Hate
  3. Famous as rural prophet
  4. Famous as shy women

Ans:- 3) Famous as rural prophet

Ques20. Which of the following is the recent novel of Toni Morrison?

  1. Paradise
  2. Paradise regain
  3. Paradise lost
  4. Parinita

Ans:- 1) Paradise

Ques21. When did Toni Morrison receive the novel prize?

  1. 1990
  2. 1993
  3. 1994
  4. 1998

Ans:- 2) 1993

Ques22. Who has written ‘Once Upon a Time’?

  1. Humayun Kabir
  2. Toni Morrison
  3. Mahadevi Verma
  4. R.C. Hutchinson

Ans:- 2) Toni Morrison

Official Website of Bihar Board – http://seniorsecondary.biharboardonline.com/

All the best for Bihar Board 10th English Chapter 6 Objective question Answer 2022.

Ankit Kumar
He loves listening songs and writing about Intermediate and Matric students. Ankit Kumar is keen leaner.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.