Bihar Board 10th English Chapter 8 Objective Question Answer 2022. Students can check below Chapter wise English Objective Question with Answer. In this Post Students can see VVI Objective Question of English Chapter 8. Class 10th (Matric) English Chapter wise very important objective question answer. Students can check here fill in the blanks, multiple choice and correct spelling objective question (1 Mark each).

S.NoChapter
01The Pace for Living
02Me and the Ecology Bit
03Gillu
04What is wrong with Indian Films
05Acceptance Speech
06Once Upon a Time
07The Unity of Indian Culture
08Little Girl Wiser than Man.

Also Read : Bihar Board 9th Exam 2022.

Bihar Board 10th English Chapter 8 Objective Question Answer 2022

Ques1. In the story, the author shows how little children sometimes behave in a more manner than ……. .

  1. Animals
  2. Saints
  3. Adults
  4. None of these

Ans:- 3) Adults

Ques2. Elderly people in the story ‘ Little Girls Wiser Than Men’, were ashamed because-

  1. Little girl were quarrelling
  2. Little girl were dancing
  3. Little girl became enemies again
  4. Little girl became friends again

Ans:-4) Little girl became friends again

Ques3. Every adult in ‘Little Girls Wiser than Men’, were ashamed because-

  1. Dancing
  2. Singing
  3. Praying
  4. Listening

Ans:- 4) Listening

Ques4. Akoulya and Malasha took off their …….. and stockings.

  1. Handkerchief
  2. Hair bands
  3. Shoes
  4. Bags

Ans:- 3) Shoes

Ques5. Akoulya’s ………. tried to stop the fight between the adults.

  1. Father
  2. Mother
  3. Grandfather
  4. Grandmother

Ans:-4) Grandmother

Ques6. Akoulya’s mother struck-

  1. Malasha
  2. Malasha’s mother
  3. Akoulya
  4. Akoulya’s aunt

Ans:- 1) Malasha

Ques7. Malasha splashed ……. .

  1. Ice-cream
  2. Milk
  3. Water
  4. Curd

Ans:- 3) Water

Ques8. Malasha’s …… came out and started scolding Akoulya’s mother.

  1. Mother
  2. Father
  3. Aunty
  4. Uncle

Ans:- 1) Mother

Ques9. Two little girls from different …… happened to meet in a lane between two homesteads.

  1. Houses
  2. Temples
  3. Church
  4. Mosques

Ans:- 1) Houses

Ques10. The old woman tried to make everyone understand that as it was easter, the day should be spent-

  1. Happily
  2. Angrily
  3. Sadly
  4. Jealously

Ans:- 1) Happily

Ques11. The two girls forgot their …….. and became friends again.

  1. Joy
  2. Happiness
  3. Anger
  4. Enjoyment

Ans:- 3) Anger

Ques12. The Little girls ran straight into the ground of ……. .

  1. Men
  2. Women
  3. People
  4. Children

Ans:- 1) Men

Ques13. The man looked at the …… .

  1. Akoulya
  2. Anita
  3. Malasha’s mother
  4. Akoulsha’s mother

Ans:-1) Akoulya

Ques14. The names of the two little wise girls are ……. .

  1. Akoulya and Malasha’s
  2. Akoulya and Malaya
  3. Akoliya and Malina
  4. Akoula and Mala

Ans:- 1) Akoulya and Malasha’s

Ques15. The two girls, Malasha and Akoulya had gone to the ……. .

  1. Temple
  2. Mosque
  3. Church
  4. Gurudwara

Ans:- 3) Church

Ques16. Which festival is refered to by the writer?

  1. Holi
  2. Raksha Bandhan
  3. Eid
  4. Easter

Ans:- 4) Easter

Ques17. Where did the two little girls meet?

  1. In a lane
  2. In a bus
  3. In a train
  4. In a car

Ans:- 1) In a lane

Ques18. What was in the yard?

  1. Drinking Water
  2. Dirty water
  3. Cold Water
  4. Hot Water

Ans:- 2) Dirty Water

Ques19. What was the colour of the handkerchief?

  1. Red
  2. Yellow
  3. Blue
  4. White

Ans:- 1) Red

Ques20. What are you beating my girl for? who said …….. ?

  1. Akoulya
  2. Malasha
  3. Akoulya’s mother
  4. Malasha’s mother

Ans:- 4) Malasha’s mother

Ques21. Who splashed water on Akoulya’s frock?

  1. Mother
  2. Friend
  3. Malasha
  4. Father

Ans:- 3) Malasha

Ques22. Who had dressed the two little girls?

  1. Mother
  2. Father
  3. Uncle
  4. Sister

Ans:- 1) Mother

Ques23. When Akoulya saw ……. on her frock, she was angry.

  1. Stains
  2. Flowers
  3. Drawings
  4. Fruits

Ans:- 1) Stains

Ques24. Who was written Little Girl Wiser Than Men’?

  1. Toni Morrison
  2. Leo Tolstoy
  3. R.C. Hutchinson
  4. John Lexau

Ans:- 2) Leo Tolstoy

Official Website of Bihar Board – http://seniorsecondary.biharboardonline.com/

All the best for Bihar Board 10th English Chapter 8 Objective question Answer 2022 Little Girls Wiser Than Man

He loves listening songs and writing about Intermediate and Matric students. Ankit Kumar is keen leaner.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.