Bihar Board 10th English Chapter 8 objective Question Answer 2022. Students can check below Chapter wise English objective Question with Answer. In this post Students can check see VVI Objective Question with Answer. In this post Students can check here fill in the blanks, multiple choice and correct spelling objective question(1 Mark Each).

S.NoChapter
01God Made The Country
02Ode On Solitude
03Polythene Bag
04Thinner Than A Crescent
05The Empty Heart
06Koel
07The Sleeping Porter
08Martha

Also Read: Bihar Board 9th Exam 2022.

Bihar Board 10th English Chapter 8 Objective Question Answer 2022

Ques1. ‘Her voice and her narrow chin’ is from the poem-

  1. The Sleeping Porter
  2. The Empty Heart
  3. Martha
  4. Koel

Ans:-2) Martha

Ques2. As Martha continued with her story, her……. seemed to fade away.

  1. Eyes
  2. Anger
  3. Beauty
  4. Dreams

Ans:- 3) Beauty

Ques3. The poet knew …… when he was a child.

  1. Martha
  2. Madina
  3. Juli
  4. Malina

Ans:- 1) Martha

Ques4. The stories of martha were full of……. .

  1. Hatred
  2. Wonder
  3. Fear
  4. Tragedy

Ans:- 2) Wonder

Ques5. The children were transported to a…….. on hearing Martha’s stories.

  1. Forest
  2. Cloud
  3. Dreamland
  4. Garden

Ans:- 3) Dreamland

Ques6. Martha used to tell her stories in the hazel…….. .

  1. Glen
  2. Mosque
  3. Temple
  4. Church

Ans:- 1) Glen

Ques7. Martha told many fairy tales sitting in a valley which was ……. in colour.

  1. Red
  2. Blue
  3. Greenish-brown
  4. Purple

Ans:- 3) Greenish-brown

Ques8. Martha was a…….. .

  1. Novelist
  2. Doctor
  3. Teacher
  4. Story teller

Ans:- 4) Story teller

Ques9. Martha began her stories once…….. .

  1. Once Upon a time
  2. Again and again
  3. Again on a time
  4. Once on a time

Ans:- 1) Once Upon a time

Ques10. Martha’s chin was….. .

  1. Wide
  2. Long hand
  3. Narrow
  4. Small

Ans:- 3) Narrow

Ques11. Martha would sit with her two ……. .

  1. Long legs
  2. Long hands
  3. Short hands
  4. Slim hands

Ans:- 4) Slim hands

Ques12. ‘Martha’ had clear and…… eyes.

  1. Blue
  2. Grey
  3. White
  4. Red

Ans:- 2) Grey

Ques13. Martha’s chin was-

  1. Wide
  2. Flat
  3. Broad
  4. Narrow

Ans:- 4) Narrow

Ques14. Martha’s stories were about……and fairies.

  1. Old men
  2. Children
  3. Gnomes
  4. Witches

Ans:-3) Gnomes

Ques15. Martha’s stories have a ….. effect.

  1. Tranquil
  2. Noisy
  3. Rowdy
  4. Crazy

Ans:- 1) Tranquil

Ques16. Martha’s stories are like a…… .

  1. Ghost
  2. Dream
  3. Fairy
  4. None of these

Ans:- 2) Dream

Ques17. Martha’s stories were listened to by the children with-

  1. Tension
  2. Joy
  3. Ease
  4. Attention

Ans:- 2) Joy

Ques18. Walter de la mare was a ……. poet.

  1. Modern
  2. Ancient
  3. Mediaval
  4. None of these

Ans:- 1) Modern

Ques19. What is the colour of Martha’s eye?

  1. Brown
  2. Grey
  3. Blue
  4. Yellow

Ans:- 2) Grey

Ques20. What kind of hands had martha?

  1. Short
  2. Fat
  3. Long
  4. Slim

Ans:- 4) Slim

Ques21. Who stole out in the leaf-green light?

  1. Fairies and gnomes
  2. Fairies and witch
  3. King and queen
  4. Animals and birds

Ans:- 1) Fairies and gnomes

Ques22. Who has composed the poem ‘Martha’?

  1. Puran Singh
  2. Vidyapati
  3. Walter de la mare
  4. William cowper

Ans:- 3) Walter de la mare

Official Website of Bihar Board – http://seniorsecondary.biharboardonline.com/

All the best for Bihar Board 10th English Chapter 8 objective question Answer 2022

Ankit Kumar
He loves listening songs and writing about Intermediate and Matric students. Ankit Kumar is keen leaner.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.