Bihar Board 10th English Objective Question Answer 2022 Chapter 1. Students Can Check below Chapter wise English Objective Question with Answer. In this post Students can see VVI Objective Questions of English Chapter 1.

S.NoChapter
01The Pace for Living
02Me and the Ecology
03Gillu
04What is wrong with Indian Films
05Acceptance Speech
06Once Upon a Time
07The Unity of Indian Culture
08Little Girl wiser than Man.

Also Read : Bihar Board 10th Exam 2022

Bihar Board 10th English objective Question Answer 2022 Chapter 1

Ques1. The author finds himself in a hopeless situation when he goes to watch the

  1. Cinema
  2. Theatre
  3. Dance Programme
  4. Singing Competition

Ans:- 1) Cinema

Ques2. The main Character in ”Pace for Living”, which the author saw was a/an ……. corn merchant.

  1. Elderly
  2. Handicapped
  3. Young
  4. Diabetic

Ans:-1) Elderly

Ques3. Rapid Movement gives you a superficial sense of-

  1. Drama
  2. Music
  3. Security
  4. Hope

Ans:-1) Drama

Ques4. The author enjoys in a car at …. miles an hour.

  1. Forty
  2. Sixty
  3. Ninety
  4. Seventy

Ans:-3) Ninety

Ques5.The writer of ‘The Pace for living’ belongs to the tribe of …….

  1. Average thinkers
  2. Slow thinker
  3. Fast thinker
  4. Good thinker

Ans:-2) Slow thinker

Ques6.The author admits that quick travel does not give the traveller the real ….of travel.

  1. Fear
  2. Sorrow
  3. Misery
  4. Pleasure

Ans:-4) Pleasure

Ques7.The theme of ‘The pace for living’ is about the speed of…..of the modern man.

  1. Car
  2. Train
  3. Life
  4. Joy

Ans:-3) Life

Ques8.The author does not ….rapid movement.

  1. Like
  2. Dislike
  3. Love
  4. Approve

Ans:-2) Dislike

Ques9. Who had the fantastic notion of spending 10 on a holiday.

  1. Daughter of Corn- merchant
  2. Nephew of Corn-merchant
  3. Wife of Corn-merchant
  4. Son of Corn-merchant

Ans:-c)Wife of Corn-merchant

Ques10.The Corn-merchant belongs to the tribe of slow…..

  1. Thinkers
  2. Runners
  3. Walkers
  4. Players

Ans:-1) Thinkers

Ques11. Who has written of ‘The Pace for Living?

  1. Mahadevi Verma
  2. R.C Hutchinson
  3. Leo Tolstoy
  4. Satyajit Ray

Ans:-2) R.C. Hutchinson

Ques12.Where did the writer of ‘The Pace for Living’ watch the play?

  1. Dubai
  2. Dublin
  3. Delhi
  4. London

Ans:-2) Dublin

Ques13. Who was cheating the corn-merchant?

  1. Wife
  2. Watchman
  3. Daughter
  4. Nephew

Ans:-4) Nephew

Ques14 Who is the chief character in the pace for Living?

  1. Actor
  2. Businessman
  3. Corn-merchant
  4. Cricketer

Ans:-3) Corn-merchant

Ques15 According to the author, people now think faster than they did ….. years ago.

  1. Forty
  2. Sixty
  3. Thirty
  4. Seventy

Ans:-3) Thirty

Ques16. In ‘The Pace for Living’ R.C. Hutchinson captures the agony of…… .

  1. Ancient Man
  2. Modern Man
  3. Business Man
  4. Clever Boy

Ans:-2) Modern Man

Ques17. Mental Activities of our time tend to follow the pace of-

  1. Computers
  2. Aeroplanes
  3. Horses
  4. Machines

Ans:-4) Machines

Ques18. In Cinema, there are rapid changes of……. .

  1. Actors
  2. Actress
  3. Song
  4. Scene and Action

Ans:-4) Scene and Action

Ques19.Slow thinker have a disadvantage when it comes to earing a…… .

  1. Living
  2. House
  3. Mobile
  4. Computer

Ans:-1) Living

Ques20.How many girls were in the film?

  1. Five
  2. Two
  3. Three
  4. Four

Ans:-3) Three

Ques21. R.C. Hutchinson is a …..novelist.

  1. British
  2. Chinese
  3. French
  4. Nepali

Ans:-1) British

Ques22. In the cinema the the writer finds himself in a ……. .

  1. Pleasant condition
  2. Hopeless fog
  3. Hopeful
  4. Enjoyable condition

Ans:-2) Hopeless

Ques23. R.C. Hutchison wrote that he watched a play in-

  1. Chicago
  2. Dublin
  3. Netherlands
  4. New York

Ans:-2) Dublin

Ques24.In the cinema after ….. the corn-merchant had to turn to his wife for enlightenment.

  1. Two and Three minutes
  2. Three or four minutes
  3. Four or five minutes
  4. Six or Eight minutes

Ans:-1) Two and Three minutes

Official Website of Bihar Board-http://biharboardonline.bihar.gov.in/.

Ankit Kumar
He loves listening songs and writing about Intermediate and Matric students. Ankit Kumar is keen leaner.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.