Bihar Board 10th English Objective Question Answer 2022 Chapter 2. Students can Check below Chapter wise English Objective Question with Answer. In this post Students can see VVI Objective Questions of English Chapter 2.BSEB Class 10th (Matric) English Chapter wise very important objective question answer. Students can check here fill in the blanks, multiple choice and correct spelling objective question (1 Mark each).

S.NoChapter
01The Pace for Living
02Me and the Ecology Bit
03Gillu
04What is wrong with Indian Films
05Acceptance Speech
06Once Upon a Time
07The Unity of Indian Culture
08Little Girl wiser than Man.

Also Read: Bihar Board 10th Exam 2022

Bihar Board 10th English Objective Question Answer 2022 Chapter 2

Ques1. On Saturdays and …..the narrator collects the money for the newspapers delivered during the week.

  1. Tuesdays
  2. Sundays
  3. Thursdays
  4. Mondays

Ans:-2) Sundays

Ques2. People listened to Jim… for he was an eco-friendly boy.

  1. Unhappily
  2. Gloomily
  3. Sadly
  4. Gladly

Ques3. ‘Nobody’s willing to do anything about ecology’ is said by-

  1. Jim
  2. Jack
  3. Michael
  4. Jill

Ans:-1) Jim

Ques4.According to Mr. williams, what type of pollution is created by compost?

  1. Air Pollution
  2. Soil Pollution
  3. Nose Pollution
  4. Noise Pollution

Ans:-3) Nose Pollution

Ques5. According to Jim, nobody wants to do anything about-

  1. Plants
  2. Security
  3. Ecology
  4. None of these

Ans:-3) Ecology

Ques6. According to Jim, Nobody wants to do anything about-

  1. Women
  2. Men
  3. Young girls
  4. Old men

Ans:-1) Women

Ques7.’Me and the Ecology Bit’ is all about-

  1. Preserving water resources
  2. Preserving Environment and Ecology
  3. Preserving forest resources
  4. Preserving human resources

Ans:-2) Preserving Environment and Ecology

Ques8. Ms. Greene was putting her garbage out for the weekly pick up on…. .

  1. Sunday
  2. Monday
  3. Thursday
  4. Friday

Ans:-2) Monday

Ques9.Mr.Willian is a saw Jim’s dog tear open one of Ms. Green’s ….. .

  1. Garbage bags
  2. Car
  3. Garden
  4. Verandah

Ans:-1) Garbage bags

Ques10. Mr. Williams is a character from….. .

  1. Me and the Ecology bit
  2. Gillu
  3. The Pace for Living
  4. Acceptance Speech

Ans:-1) Me and the Ecology bit

Ques11. In ”Me and the Ecology Bit”, narrator talks about how he advise every body what they should do to protect the ……. .

  1. Elderly
  2. Ecology
  3. Children
  4. Pedestrians

Ans:-2) Ecology

Ques12. It is very…. work, this ecology bit.

  1. Smart
  2. Intelligent
  3. Boring
  4. Pleasent

Ques13. It is hard to get people to work for …….. .

  1. Harmony
  2. Education
  3. Ecology
  4. Themselves

Ans:-3) Ecology

Ques14. How did the narrator use electricity ?

  1. Playing Game
  2. Watching T.V.
  3. Downloading video
  4. Pressing Clothes

Ans:-2) Watching T.V.

Ques15.How many block away was the post office from Mr. Johnson house?

  1. Two blocks
  2. Three blocks
  3. One block
  4. Four blocks

Ans:-1) Two blocks

Ques16.What according to author is good for garden?

  1. Compost
  2. Dost
  3. Fertiliser
  4. Mud

Ans:-1) Compost

Ques17. Who has written ‘Me and the Ecology Bit?

  1. Joan Lexau
  2. Leo Tolstory
  3. R.C. Hutchinson
  4. Aung san suu kyi

Ans:-1) Jon Lexau

Ques18.When the author of ‘Me and Ecology Bit ‘went to Mr. William he was ….. .

  1. Burning Fire
  2. Burning Straw
  3. Burning Forest
  4. Burning leaves

Ans:-4) Burning leaves

Ques19.Which animal messes up Ms. Green’s yard?

  1. Cat
  2. Horse
  3. Dog
  4. Cow

Ans:-3) Dog

Ques20.Which route does the author follow?

  1. Silk Route
  2. Plastic Route
  3. Paper Route
  4. None of these

Ans:-3) Paper Route

Ques21. Which of the following statements is false, according to the essay ”Me and the Ecology Bit”?

  1. Jim uses Paper Route to convince the people.
  2. Jim gives suggestions on Ecology free of cost
  3. Mr. william was not conbinced by Jim
  4. People easily get convinced by Jim

Ans:-4) People easily get convinced by Jim

Ques22. Jim…… that he had proved that only he cared about the Ecology

  1. Advises
  2. Likes
  3. Pleases
  4. Complains

Ans:-4) Complains

Ques23. Jim told Mr. Williams not to burn leaves as it is ….. for the here and ecology.

  1. Healthy
  2. Bad
  3. Eco-Friendly
  4. Helpful

Ans:-2) Bad

Ques24. Jim told Mr. Johnson that it would reduce ….. and save Ecology if he did not use his car for travelling to short distances.

  1. Petrol
  2. Pollution
  3. Weight
  4. Diesel

Ans:-2) Pollution

Ques25. Jim asked Mr. Greene to keep the old newspaper for the school – going children, who……. them?

  1. Burnt
  2. Bought
  3. Read
  4. Collected

Ans:-4) Collected

Ques26. Jim found Mr. Willian burning-

  1. Iron
  2. Heater
  3. Mixer
  4. None of these

Ans:-3) Mixer

Ques27. The narrator’s mother was using an electric….. when he got back home.

  1. Winter
  2. Spring
  3. Rainy
  4. None of these

Ans:- 2) Spring

Ques28. The author of ‘Me and the Ecology Bit’ used to meet people and create awareness about-

  1. Important of health
  2. Important of Money
  3. Important of Ecology
  4. Important of Play

Ans:-3) Important of Money

Official Website of Bihar Board – http://biharboardonline.bihar.gov.in/.

All the best for Bihar Board 10th English Objective question Answer 2022 Chapter 2 Me and The Ecology Bit.

He loves listening songs and writing about Intermediate and Matric students. Ankit Kumar is keen leaner.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.