Bihar Board 10th English Objective Question Answer 2022 Chapter 3. Students can check below chapter wise English Objective Question with Answer. In this post Students can see VVI Objective Question of English Chapter 3. BSEB Class 10th (Matric) English Chapter wise very important objective question answer. Students can check here fill in the blanks, multiple choice and correct spelling objective question (1 Mark each).

S.NoChapter
01The Pace for Living
02Me and the Ecology Bit
03Gillu
04What is wrong with Indian Films
05Acceptance Speech
06Once Upon a Time
07The Unity of Indian Culture
08Little Girl Wiser than Man.

Also Read : Bihar Board 10th Exam 2022.

Bihar Board 10th English Objective Question Answer 2022 Chapter 3

Ques1.How many wound did Gillu have?

  1. One
  2. Two
  3. Three
  4. Four

Ans:-2) Two

Ques2. Squirrels have a life span of barely …… years.

  1. Three
  2. Four
  3. Two
  4. One

Ans:- 3) Two

Ques3.Everyone told the narrator that the Gillu would not …… .

  1. Die
  2. Survive
  3. Sleep
  4. Depart

Ans:- 2) Survive

Ques4. Whenever Gillu was ….., he made a twittering sound.

  1. Sad
  2. Hungry
  3. Happy
  4. Depart

Ans:-2) Hungry

Ques5. When the narrator down to write, Gillu wanted to catch her.

  1. Finger
  2. Bangle
  3. Pen
  4. Attention

Ans:-4) Attention

Ques6. What was the Favourite food of Gillu?

  1. Kaju
  2. Apple
  3. Carrot
  4. Banana

Ans:-1) Kaju

Ques7. Who switched on the heater for Gillu?

  1. The Servant
  2. The house manager
  3. The gardener
  4. The author

Ans:-4) The author

Ques8. The Lesson is about true friendship between a …… and an animal.

  1. Alien
  2. Human-being
  3. Foreigner
  4. Bird

Ans:-2) Human-being

Ques9.The narrator belived that on some …… day, Gillu would come back to life.

  1. Spring
  2. Winter
  3. Rainy
  4. Summer

Ans:-1) Spring

Ques10. The Colour of Gillu’s eyes was-

  1. Red
  2. Green
  3. Blue
  4. Black

Ans:-3) Blue

Ques11. Mahadevi Verma ……. that Gillu sat near the window and looked with great interest at the world outside.

  1. Liked
  2. Noticed
  3. Advised
  4. Confused

Ans:-2) Noticed

Ques12.Mahadevi Verma taught Gillu to sit close to her ……… .

  1. Paper
  2. Plate
  3. Table
  4. Bed

Ans:-2) Plate

Ques13. Mahadevi Verma is an …… poetess.

  1. African
  2. America
  3. London
  4. Indian

Ans:-4) Indian

Ques14. Mahadevi Verma was a leading poetess of the chayabadi school of poetry in ……

  1. Hindi
  2. Urdu
  3. English
  4. Maithili

Ans:-1) Hindi

Ques15. Mahadevi Verma saw two crows playfully poking their ….. at the flowerpots.

  1. Fingers
  2. Feathers
  3. Nails
  4. Beaks

Ans:-4) Beaks

Ques16. In the story ‘ Gillu’, the narrator cleaned the wound of the baby squirrel and applied ……… .

  1. Dettol
  2. Toothpaste
  3. Penicillin
  4. None of these

Ans:-3) Penicillin

Ques17.In the story ‘Gillu’ the narrator an injured baby squirrel in her ……… .

  1. Office
  2. Garden
  3. Veranda
  4. None of these

Ans:-3) Veranda

Ques18.In the story written by Mahadevi Verma, Gillu was injured by-

  1. Crows
  2. Squirrels
  3. Parrots
  4. Mongooses

Ans:-1) Crows

Ques19. Gillu was an ……….. .

  1. Inclusion
  2. Exception
  3. Allowance
  4. Admittal

Ans:-2) Exception

Ques20.Gillu was a Name of a …… .

  1. Parrot
  2. Dog
  3. Squirrel
  4. Cat

Ans:-3) Squirrel

Ques21. Gillu was thrilled to be …… .

  1. Free
  2. Liver outside
  3. Liberated
  4. Play outside

Ans:-3) Liberated

Ques22. ‘Gillu’ is about true friendship between a human being and a/an ………. .

  1. Animal
  2. Alien
  3. Micro organism
  4. Ghost

Ans:-1) Animal

Ques23. ‘Gillu’ would inform by twittering- Or, When Gillu was happy, he made a sound of-

  1. tick-tick
  2. tring-tring
  3. chik-chik
  4. cring-cring

Ans:-3) chik-chik

Ques24.’Gillu’ was put to eternal rest under the …… creeper. Or, When Gillu was happy, he made a sound of-

  1. Merigold
  2. Sunflower
  3. Rose
  4. Sonjuhi

Ans:-4) Sonjuhi

Ques25. ‘Gillu’ is written by ……. .

  1. Mahadevi Verma
  2. Toni Morrison
  3. Humayun Kabir
  4. Joan Lexau

Ans:-1) Mahadevi Verma

Official Website of Bihar Board-http://biharboardonline.bihar.gov.in/

All the best for Bihar Board 10th English Objective question Answer 2022 Chapter 3

He loves listening songs and writing about Intermediate and Matric students. Ankit Kumar is keen leaner.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.