Bihar Board 10th English Objective Question Answer 2022 Chapter 5. Students can check below Chapter wise English Objective Question with Answer. In this post Students can see VVI Objective Question of English Chapter 5. Class 10th (Matric) English Chapter wise very important objective question answer. Students can check here fill in the blanks, multiple choice and correct spelling objective question (1 Mark each).

S.NoChapter
01The Pace for Living
02Me and the Ecology Bit
03Gillu
04What is wrong with Indian Films
05Acceptance Speech
06Once Upon a Time
07The Unity of Indian Culture
08Little Girl Wiser than Man.

Also Read : Bihar Board 9th Exam 2022.

Bihar Board 10th English Objective Question Answer 2022 Chapter 5

Ques1. Circumstances do not permit …… to be here in person.

  1. Chairman
  2. Secretary
  3. Aung San Suu Kyi
  4. Aris

Ans:- 3) Chairman

Ques2. Young people were dying of which disease in the jungles of Burma.

  1. Flu
  2. Cholera
  3. Malaria
  4. Tuberculosis

Ans:- 3) Malaria

Ques3. ‘Humanity can no longer be tragically bound to the starless midnight of racism and war’, was said by-

  1. Martin Luther King
  2. Martin Luther King Jr.
  3. Aung San Suu Kyi
  4. Perez de Cuellar

Ans:- 2) Martin Luther King Jr.

Ques4. The ‘…..’ or the military form of government had put Sun Kyi under house arrest in Rangoon.

  1. L L F
  2. Thimfu
  3. T L M
  4. Junta

Ans:-4) Junta

Ques5. The Novel peace prize was awarded on ….. December 1991.

  1. 8th
  2. 9th
  3. 10th
  4. 11th

Ans:- 3) 10th

Ques6. Where did Aung San Suu Kyi get the novel peace prize? Or, In the essay ‘ Acceptance Speech’ Alexander Aris delivered the speech in …… .

  1. Oslo
  2. Cannes
  3. Berlin
  4. Venice

Ans:-1) Oslo

Ques7.When was the Acceptance speech delivered?

  1. 1992
  2. 1993
  3. 1994
  4. 1991

Ans:-4) 1991

Ques8. When did Aung San Suu Kyi get the novel peace prize?

  1. 1991
  2. 1993
  3. 1992
  4. 1994

Ans:-1) 1991

Ques9. Who were beaten and dishonoured in Burma?

  1. Police
  2. Monks
  3. Shop keepers
  4. Hawkers

Ans:- 2) Monks

Ques10. Who was awanded the novel peace prize in 1991?

  1. Humayun Kabir
  2. Aung San Suu Kyi
  3. Leo Tolstory
  4. Jon Lexau

Ans:- 2) Aung San Suu Kyi

Ques11. Who is the writer of ‘ Acceptance Speech’?

  1. Toni Morrison
  2. Aung San Suu Kyi
  3. Jon Lexau
  4. Leo Tolstoy

Ans:- 2) Aung San Suu Kyi

Ques12. Who received the Nobel Peace Prize on behalf of ‘Aung San Suu Kyi’?

  1. Her husband
  2. Her Son
  3. Her brother
  4. Her Sister

Ans:- 2) Her Son

Ques13. According to Aris, Nobel peace Prize is all about the ideals of-

  1. Peace Only
  2. Freedom
  3. Peace, freedom and democracy
  4. Food and Security

Ans:- 3) Peace, freedom and democracy

Ques14. According to Aris, Nobel Peace Prize is all about the ideals of-

  1. Freedom
  2. Peace
  3. Humanism
  4. Democracy

Ans:-3) Humanism

Ques15. According to Martin Luther King, Jr., humanism cannot be bound to …… and war.

  1. Dictatrorship
  2. Racism
  3. Torture
  4. Autocracy

Ans:- 2) Racism

Ques16. Acceptance speech was delivered on December 10 …… .

  1. 1991
  2. 1992
  3. 1990
  4. 1993

Ans:- 1) 1991

Ques17. Aris felt the Novel Peace Prize given to Suu Kyi would help to …… themselves a little more.

  1. Underestimate
  2. Overestimate
  3. Respect
  4. Indulge

Ans:- 3) Respect

Ques18. Aris reminds us that …… had said that true brotherhood and peace are more valuable than diamond or silver or gold.

  1. Aung San Suu Kyi
  2. Martin Luther King Junior
  3. Abraham Lincoln
  4. J.L. Nehru

Ans:- 2) Martin Luther King

Ques19. Alexander Arts accepted the novel peace prize on brotherhood and peace are more valuable than diamond or Silver or gold.

  1. Mother
  2. Sister
  3. Daughter
  4. Cousin

Ans:- 1) Mother

Ques20.As Per the ‘Arts accepted the novel peace prize on behalf of his…… .

  1. Diamonds
  2. Gold
  3. Silver
  4. All of these

Ans:- 4) All of these

Ques21. As per the ‘ Acceptance Speech’, the Struggle taking place in Rangoon was for-

  1. Emancipation of human spirit from politicial tyranny
  2. Emancipation of human from politicis
  3. Emancipation of politics from human tyranny
  4. Emancipation of human from politics

Ans:- 1) Emancipation of human spirit from politicial

Ques22. Aung San Suu Kyi was fighting for …… in Burma.

  1. Dictatorships
  2. Democracy
  3. Monarchy
  4. Tyranny

Ans:-2) Democracy

Ques23. Aung San Suu Kyi was the leader of the ……. for democracy in Burma.

  1. National League
  2. National
  3. National Congrees
  4. National Voice

Ans:- 1) National League

Ques24. Aung San Suu Kyi won the novel peace prize not in her own name but in the name of all the …… .

  1. Army of Burma
  2. People of India
  3. People of Oslo
  4. People of Burma

Ans:- 4) People of Burma

Ques25. Aung San Suu Kyi was born on 19 June 1945in ….. .

  1. Thimpu
  2. Banglore
  3. Rangoon
  4. Paro

Ans:- 3) Rangoon

Ques26. Aung San Suu Kyi is a famous ….. Politician.

  1. Indian
  2. Burmese
  3. African
  4. Chinese

Ans:-2) Burmese

Ques27. Aung San Suu Kyi’s struggle was for

  1. An Autocratic- Burma
  2. A Communist- Burma
  3. A Democratic- Burma
  4. A Society- Burma

Ans:- 3) A Democratic- Burma

Ques29. ‘Aung San Suu Kyi’ fought for …… of the human spirit.

  1. Participation
  2. Suppression
  3. Emancipation
  4. Separation

Ans:- 3) Emancipation

Official Website – http://seniorsecondary.biharboardonline.com/

All the best for Bihar Board 10th English Objective question Answer 2022 Chapter 5 Acceptance Speech.

Ankit Kumar
He loves listening songs and writing about Intermediate and Matric students. Ankit Kumar is keen leaner.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.