Bihar Board 10th English Objective Question PDF 2021: Bihar School Examination Board (BSEB) 10th English very important questions PDF. Students can check very important objective questions chapter wise. Here we have described multiple choice questions 1 mark each. BSEB 10th English objective questions PDF.

  1. In The pace for living’ the writer capturse the agony of man?
  1. Uncivilized
  2. Modern
  3. Future
  4. Ecology

Ans. 2) Modern

2. The corn – merchant belongs to the tribe of slow?

  1. Players
  2. Runners
  3. Thinkers
  4. Walkers

Ans. 3) Thinkers

3. The narrator told Mr. Williams not to burn leaves as it is for the and ecology?

  1. Excellent
  2. Bad
  3. Helpful
  4. Good

Ans. 2) Bad

4. Which animal messes up Ms. greene’s yard?

  1. Cat
  2. Dog
  3. Horse
  4. Cow

Ans. 2) Dog

5. Gillu’s favourite food was?

  1. Bread
  2. Rice
  3. Kaju
  4. Almond

Ans. 3) Kaju

6. How many wounds did Gillu have?

  1. One
  2. Two
  3. Three
  4. Four

Ans. 2) Two

7. In ‘What is Wrong with Indian films’, the author compares Indian films with films?

  1. American
  2. European
  3. Japanese
  4. Korean

Ans. 1) American

8. The raw material of cinema is itself?

  1. Life
  2. Light
  3. Sound
  4. Camera

Ans. 1) Life

9. Aung san Suu Kyi is a famous politician?

  1. Indian
  2. African
  3. Burmese
  4. Chinese

Ans. 1) Indian

10. Of which disease were young people dying in the jungles of Burma?

  1. Cholera
  2. Flu
  3. Malaria
  4. Tuberculosis

Ans. 1) Cholera

11. Who has written ‘Once Upon a Time’ ?

  1. Mahadevi Verma
  2. Toni Morrison
  3. Humayun kabir
  4. R. C. Hutchinson

Ans. 2) Toni Morrison

12. Toni Morrison won the Pulitzer prize for?

  1. Poetry
  2. Drama
  3. Fiction
  4. Documentary

Ans. 3) Fiction

13. Unity and universality must belong to any culture that is true and ?

  1. Strong
  2. Vital
  3. Complex
  4. Uniform

Ans. 2) Vital

14. Humayun kabir delivered his lecture in University?

  1. Patna
  2. Baroda
  3. Delhi
  4. Calcutta

Ans. 2) Baroda

Also Read: Bihar Board 10th Registration 2023 Details.

15. ”What are you beating my girl for ?”Who asked?

  1. Malasha’s mother
  2. Akoulya
  3. Akoulya’s mother
  4. Malasha

Ans. 3) Akoulya’s mother

16. Which festival is referred to in ‘Little Girls Wiser than Men’?

  1. Christmas
  2. Easter
  3. Good Friday
  4. New year

Ans. 1) Christmas

17. According to the poet, health and virtue can be found in?

  1. Villages
  2. Factories
  3. Cities
  4. Towns

Ans. 1) Villages

18. Who wrote ‘Ode on solitude’?

  1. William Cowper
  2. Alexander pope
  3. Walter de la mare
  4. John Keats

Ans. 2) Alexander pope

19. ‘Polythene Bag’ is a?

  1. Poem
  2. Drama
  3. Novel
  4. Story

Ans. 1) Poem

20. Radha is growing each day?

  1. Fat
  2. Thick
  3. Healthy
  4. Thinner

Ans. 4) Thinner

21. The man was rich, but not?

  1. Happy
  2. Proud
  3. Content
  4. Rude

Ans. 1) Happy

22. How does the Koel feel?

  1. Satisfied
  2. Happy
  3. Restless
  4. Peaceful

Ans. 3) Restless

23. The koel sings concealed in the?

  1. Banyan tree
  2. Peepal tree
  3. Mango – leaves
  4. Nest

Ans. 3) Mango – leaves

24. Who is the hero of the mountain?

  1. Shepherd
  2. Wrestler
  3. Carpenter
  4. Porter

Ans. 4) Porter

25. Martha used to tell her stories in the hazel?

  1. Glen
  2. Cave
  3. Forest
  4. Garden

Ans. 1) Glen

26. Halku worked as a?

  1. Carpenter
  2. Barber
  3. Potter
  4. Tenant farmer

Ans. 4) Tenant farmer

27. Munni was Halku’s?

  1. Aunt
  2. Daughter
  3. Sister
  4. Wife

Ans. 4) Wife

28. The banker after reading the note of the lawyer?

  1. Wept
  2. Laughed
  3. Smiled
  4. Cursed

Ans. 1) Wept

29. The author of ‘Allergy’ is a?

  1. Doctor
  2. Novelist
  3. Teacher
  4. Poet

Ans. 1) Doctor

30. Mr. Gessler was a skilled?

  1. Painter
  2. Boot – maker
  3. Potter
  4. Mason

Ans. 2) Boot – maker

31. The author wrote a and posted it to Mr. Gessler?

  1. Story
  2. Cheque
  3. Letter
  4. Note

Ans. 2) Cheque

32.Who were sun and moon?

  1. Visitors
  2. Students
  3. Children
  4. Servants

Ans. 3) Children

33. In her letter, the mother says that fulfilment cannot be?

  1. Bought
  2. Attained
  3. Sold
  4. Denied

Ans. 2) Attained

34. The daughter, in two Horizons’, lost her?

  1. Happiness
  2. Jewels
  3. Quickness
  4. Peace

Ans. 1) Happiness

35. The narrator and his girlfriend lived together for years?

  1. Five
  2. Six
  3. Seven
  4. Eight

Ans. 4) Eight

36. He reads a book?

  1. A book was read by him
  2. A book is read by him
  3. A book is being read by him
  4. A book is reading by him

Ans. 2) A book is read by him

37. The postman had delivered letters?

  1. Letters had delivered by the postman
  2. Letters had been delivering by the postman
  3. Letters were delivered by postman
  4. Letters had been delivered by the postman

Ans. 2) Letters had been delivering by the postman

38. We shall win the match?

  1. The match will have been won by us
  2. The match will be won by us
  3. The match will be win by us
  4. The match will win by us

Ans. 2) The match will be won by us

Official website of Bihar Board – http://biharboardonline.bihar.gov.in/

All the best for Bihar Board 10th English Objective Question PDF 2021…!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.