Bihar Board 12th English Chapter 4 Objective Question & Answer 2022 I Have A Dream. Students of 12th (Arts, Science & Commerce) can check chapter wise important objective question with answer of English Chapter 4 I Have A Dream.

Here we have described the VVI Objective Question with Answer of Prose section of English (Rainbow) Chapter 4 I Have A Dream.

S.NoChapter NameWriter’s Name
01Indian Civilization And CultureMahatma Gandhi
02Bharat is my HomeDr Zakir Hussain
03A Pinch of SnuffManohar Malgaonkar
04I Have a DreamMartin Luther King Jr.
05Ideas That Have Helped MankindBertrand Russell
06The ArtistShiga Naoya
07A Child Is BornGermaine Greer
08How Free is the pressDorothy L. Sayers
09The EarthH.E. Beats
10India Through A Traveller’s EyesPearl S. Buck
11A Marriage ProposalAnton Chekhov

Bihar Board 12th English Chapter 4 Objective Question & Answer 2022 I Have A Dream

Ques1. .. is sweltering with the heat of injustice and oppression.

  1. New York
  2. Texas
  3. Chicago
  4. Mississippi

Ans:-4)Mississippi

Ques2. I Have A Dream is written by ..

  1. Mahatma Gandhi
  2. Dr Zakir Hussain
  3. Martin Luther King Jr.
  4. H E Beats

Ans:- 3) Martin Luther King Jr.

Ques3. .. was a great orator.

  1. Pearl S Buck
  2. Shiga Naoya
  3. Martin Luther King Jr.
  4. H E Beats

Ans:-3) Martin Luther King Jr.

Ques4. The condition of the .. was appalling.

  1. Indians
  2. African
  3. Negros
  4. Habbasi

Ans:- 3) Negroes

Ques5. Martin Luther King Jr. belonged to ..

  1. The USA
  2. Britain
  3. Germany
  4. France

Ans:- 1) The USA

Ques6. Who said “My children will not be judge by the colour of the their skin but by the content of their character”.

  1. Mahatma Gandhi
  2. Dr Zakir Hussain
  3. Martin Luther King Jr.
  4. H E Beats

Ans:- 3) Martin Luther King Jr.

Ques7. Martin Luther King Jr. was a …

  1. Negro
  2. American
  3. French
  4. German

Ans:- Negro

Ques8. Martin Luther King Jr. delivered his speech in Washington DC on August ..

  1. 25, 1963
  2. 12, 1964
  3. 28, 1963
  4. 28, 1965

Ans:- 2) 12, 1964

Ques9. Nobel Prize for peace was given to Martin Luther King Jr. in

  1. 1963
  2. 1964
  3. 1965
  4. 1966

Ans:- 2) 1964

Ques10. Martin Luther King Jr. was assassinated on April 4, .. in Memphis.

  1. 1968
  2. 1970
  3. 1967
  4. 1969

Ans:- 1) 1968

Ques11. Negroes are the former .. of America.

  1. slaves
  2. masters
  3. farmers
  4. traders

Ans:- 1) slaves

Ques12 .. is a desert state o the USA.

  1. Alabama
  2. Mississippi
  3. Georgia
  4. Louisiana

Ans:- 2) Mississippi

Ques13. Martin Luther King Jr. had .. children.

  1. one
  2. two
  3. three
  4. four

Ans:- 4) Four

Ques14. Martin Luther King Jr. loves the white ..

  1. American
  2. European
  3. African
  4. Asian

Ans:- 1) American

Ques15. Martin Luther King Jr. was a ..

  1. scientist
  2. artist
  3. philosopher
  4. civil right activists

Ans:- 3) philosopher

Ques16. .. advocates non-violent struggle.

  1. Martin Luther King Jr.
  2. Shiga Naoya
  3. Kamala Das
  4. Pearl S Buck

Ans:- 1) Martin Luther King Jr.

Official website of SCERT Bihar Board :- https://scert.bihar.gov.in/.

All the best for all students Bihar Board 12th English Chapter 4 Objective Question & Answer 2022…!!!

Babul Kumar
Babul Kumar is fountainhead of Vats Academy. He loves writing about Board and University students.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.