JAC 9th English objective Question 2022. Jharkhand Academic Council will conduct class 9th Annual Examination in the month of May-June 2022. In the Annual Examination all the question will be objective (1 Mark Each). Here we have described Chapter Wise objective question and its answer.

Ques1. Swami Vivekanand was once speaking in-

  1. America
  2. Europe
  3. Africa
  4. Antarctica

Ans:- 1) America

Ques2. Who narrated the story of the ‘Sage and the young man.

  1. Ramkrishna paramhans
  2. Dayanand Saraswati
  3. Gautam Buddha
  4. Swami Vivekanand

Ans:- 4) Swami Vivekanand

Ques3. The young man struggled to

  1. Shake off his hand
  2. Shake off his head
  3. Shake off his hold
  4. The noble man

Ans:- 3) Shake off his hold

Ques4. Find the word opposite to ‘lost’.

  1. Gone
  2. Availed
  3. Found
  4. Received

Ans:- 4) Received

Ques5. The young man struggled to

  1. To get money
  2. To find God
  3. To drink water
  4. To walk

Ans:- 2) To find God

Ques6. What does every Hindu wish to do on the banks of the holy Ganga?

  1. Live
  2. Stay
  3. Die
  4. Cultivate

Ans:- 3) Die

Ques7. The meeting place of Ganga and Yamuna is known as…..

  1. Crossroads
  2. Triveni
  3. Sanga
  4. None of these

Ans:- 2) Triveni

Ques8. What makes the land very fertile ?

  1. Rich soil
  2. Water
  3. Climate
  4. Mountains

Ans:- 1) Rich soil

Ques9. Who lives on the banks of the Ganga ?

  1. Saints
  2. Kings
  3. Farmers
  4. Cultivators

Ans:- 1) Saints

Ques10. I…… newspaper every morning.

  1. read
  2. am reading
  3. was reading
  4. reads

Ans:- 2) am reading

Ques11. The present perfect form of the verb is-
He …………… a book.

  1. bought
  2. bring
  3. has bought
  4. is bringing

Ans:- 2) bring

Ques12. The Sun …… in the east.

  1. rises
  2. rise
  3. rising
  4. None

Ans:- 3) rising

Ques13. I…… To Delhi next month.

  1. was going
  2. gone
  3. am going
  4. go

Ans:- 3) am going

Ques14. ……. I have a glass of water please.

  1. can
  2. will
  3. may
  4. would

Ans:- 3) may

Ques15. She…….. Fall on the road.

  1. will
  2. can
  3. ought
  4. must

Ans:- 2) can

Ques16. He…. help us.

  1. must
  2. ought
  3. might
  4. Will

Ans:- 4) will

Ques17. You…… to speak the truth.

  1. must
  2. ought
  3. will
  4. can

Ans:- 2) ought

Ques18. ……… Ramayana is a holy book.

  1. A
  2. An
  3. The
  4. None of these

Ans:- The

Ques19.The passive voice of ”She writes a letter” is

  1. She wrote a letter
  2. A letter was written by her.
  3. A letter is written by her
  4. She writes a letter.

Ans:- 3) A letter is written by her

Ques20. Abhishek is…. engineer.

  1. a
  2. an
  3. the
  4. None of these

Ans:- 2) an

Also Read : JAC Class 9th Science objective Question 2022

Ques21. Where was A.P.J. Abdul Kalam born ?

  1. Mumbai
  2. Kerela
  3. Delhi
  4. Rameshwaram

Ans:- 4) Rameshwaram

Ques23. Santosh Yadav scaled Mount Everest at age of

  1. Thirty years
  2. Twenty years
  3. Fifteen year
  4. None

Ans:- 2) Twenty years

Ques24. The poem ‘The Road not Taken” has been written by-

  1. Robert Frost
  2. A.K. Ramaniyan
  3. Subramania Bharti
  4. None of these

Ans:- 1) Robert Frost

Ques25. ‘The adventures of Toto’ has been written by-

  1. R.K. Narayan
  2. Ruskin Bond
  3. Mulk Raj Anand
  4. H. Henry

Ans:- 2) Ruskin Bond

Ques31. In the story ”The Adventures of Toto’, Toto is

  1. a baby monkey
  2. an elephant
  3. a mouse
  4. a lion

Ans:- 1) a baby monkey

Official Website of Jharkhand Board – https://jac.jharkhand.gov.in/jac/.

All the best for JAC 9th English Objective Question 2022

Ankit Kumar
He loves listening songs and writing about Intermediate and Matric students. Ankit Kumar is keen leaner.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.